Ναί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο λένε οι Αμερικανοί

Τελικά οι περιορισμοί που θεσπίστηκαν για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ σε όλη την χώρα απο δήμους δεν βρίσκουν σύμφωνους τους καταναλωτές για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μετά απο τα ευρήματα μιας νέας μελέτης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Το 63% των ερωτηθέντων, σχεδόν τα δύο-τρίτα, απάντησαν οτι δεν θα ενοχλούνταν αν κάποιος που καθόταν δίπλα τους χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία Harris Interactive, και τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στην Αμερικανική έρευνα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (2014 American Electronic Cigarette Etiquette Survey).

Η έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήτανε τηλεφωνική. Ανατέθηκε απο εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων και ερωτήθηκαν 1.011 ενήλικες. Πρόκειτε για εθνική μελέτη ως πρός την μέτρηση της κοινής γνώμης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σχετικά με την ελεύθερη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ο διευθύνων σύμβλουλος και συνιδρυτής της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρονικών τσιγάρων που θέλησε να κάνει την έρευνα δήλωσε πώς “Η βιομηχανία των ηλεκτρονικών τσιγάρων αυξάνεται γρήγορα σε όλον τον κόσμο και στις ΗΠΑ και επειδή πρόκειτε για ένα νέο σχετικά προιόν υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις και αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε σε δημόσιους χώρους. Με αυτή την έρευνα θα έχουμε ένα σημαντικό πρώτο βήμα τι λέει η κοινή γνώμη και να ορίσουμε σημείο αναφοράς”.

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Αμερική

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα επίσης ρωτήθηκαν αν θα ενέκριναν να χρησμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε δημόσιους χώρους που συνήθως η χρήση του κανονικού παραδοσιακού τσιγάρου απαγορεύεται. Απο τις απαντήσεις των ερωτηθέντων στην έρευνα διαπιστώθηκε οτι το 58% θα επέτρεπε την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αθλητικούς αγώνες, την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εμπορικά κέντρα θα επέτρεπε το 47%, σε μπάρ και εστιατόρια το 45%, στο γραφείο το 35%, όπως επίσης 35% και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το 26% στο αεροπλάνο και τέλος το 29% στο σινεμά.

Η εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα έδωσε και αναλυτικότερα στοιχεία, σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που έχουν γυναίκες και άνδρες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σώμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας δεν θα ενοχλούνταν με την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην περιοχή τους το 55% των ερωτηθέντων γυναικών και το 71% των ερωτηθέντων αντρών.

Οι διαφορές αντρών και γυναικών σχετικά με την έγκριση χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου συνεχίστηκαν αφού το 52% των ανδρών απάντησαν πως δεν θα είχαν πρόβλημα στην χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ένα μπάρ η σε ένα εστιατόριο σε σύγκριση με τις γυναίκες που απάντησαν επίσης πως δεν θα είχαν πρόβλημα με ποσοστό 38%. Στο γήπεδο και σε μια αθλητική εκδήλωση το 51% των γυναικών είπε ναί στην χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενω οι άντρες είπαν ναί με ποσοστό 65%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο έδειξε επίσης οτι και η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας αφου σχεδόν το 70%, τα τρία-τέταρτα περίπου των ερωτηθέντων ηλικίας απο 18 εως 34 ετών απάντησαν πως δεν θα είχαν πρόβλημα με κάποιον που χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε δημόσιο χώρο, σε σύγκριση με το 46% των ατόμων ηλικίας 65 χρονών και άνω. Σε μπάρ η σε εστιατόριο, το 54% της ηλικιακής ομάδας απο 18 εως 34 ετών είπε ναι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε σύγκριση με το 28% ατόμων ηλικίας 65 χρονών και άνω.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απο τις 12 εως τις 15 Δεκεμβρίου 2013 απο 1.011 Αμερικανούς άνω των 18 ετών. Διεξήχθη τηλεφωνικώς εντός των ΗΠΑ απο την εταιρεία Harris Interactive και ονομάστηκε “2014 American E-Cigarette Etiquette Survey”.

Αναζήτηστε περισσότερα και στη Wikipedia σχετικά με το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο και τα Υγρά Αναπλήρωσης ως εναλλακτικό «ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ» τρόπο καπνίσματος.

http://el.wikipedia.org/wiki/Ηλεκτρονικό_τσιγάρο

5 Ευρήματα απο έρευνα για το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

 

Advertisements
This entry was posted in Έρευνα - Μελέτη, Ηλεκτρονικό Τσιγάρο and tagged , . Bookmark the permalink.