Σε Ποιούς Απευθύνεται Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Δεκάδες δημοσιεύματα αναρτώνται καθημερινά στο διαδίκτυο και σε άλλες πηγές πληροφόρησης, με σκοπό να πείσουν ή να αποτρέψουν τους επίδοξους δοκιμαστές με αποτέλεσμα να τους μπερδεύουν.

Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι να σας πείσει για το ηλεκτρονικο τσιγαρο, ούτε όμως να σας αποτρέψει.

Αφου προηγουμένως αναδείξουμε τις ομάδες των ανθρώπων στις οποίες απευθύνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο και παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα μιας Γαλλικής έρευνας, θα αφήσουμε στην κρίση σας τα συμπεράσματα.

Είναι γνωστό οτι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί φαρμακευτική μέθοδο διακοπής του παραδοσιακού καπνίσματος. Ωστόσο, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του. Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική ομάδα ανθρώπων στην οποία απευθύνεται. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετές ομάδες στις οποίες το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει πρωταρχικό ρόλο.

 • Όπως ήδη προαναφέρθηκε, το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται σε όσους προσπαθούν να προστατεύσουν την υγιεία τους και να αποδεσμευτούν απο τον παραδοσιακό καπνό.
 • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται σε καπνιστές που δε θέλουν να βλάπτουν τον περίγυρο τους μέσω του παθητικού καπνίσματος.
 • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν μία πιο υγιεινή ζωή.
 • Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να καπνίζουν ελεύθερα σε όλους τους κλειστούς χώρους. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι είδος ατμίσματος και όχι είδος καπνίσματος. Καθώς δεν αποφέρει όλες τις αρνητικές συνέπειες του συμβατικού καπνίσματος, δεν απαγορεύεται απο το νόμο.
 • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται σε αυτούς που ενοχλούνται απο τη δυσοσμία του καπνού, την κακοσμία των ρούχων, τη στάχτη, τον τσιγαρόβηχα.
 • Τέλος, το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται σε όσους αναζητούν έναν οικονομικότερο τρόπο καπνίσματος.

Μήπως μπορείτε να εντάξετε τον εαυτό σας σε κάποια απο τις παραπάνω κατηγορίες; Αν η απάντηση είναι θετική, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην έρευνα που ακολουθεί.

ηλεκτρονικο τσιγαρο

Έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το Νοέμβριο του 2012, δημοσιεύτηκε γαλλική έρευνα η οποία είχε σκοπό να εξετάσει την αποδοχή και την ανοχή των καπνιστών προς το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Υπεύθυνοι της ερευνας ήταν ο Dr. Jacques Granger απο το Πνευμονολογικό Νοσημευτικό Κέντρο και η Dr. Brigitte Cornette απο το Κέντρο Ερευνών για την Υγιεία. 

Τρία ήταν τα κριτήρια που χρησιμοποίησαν για την επιλογή των συμμετέχοντων. Αρχικά, η επίγνωση τους για την αναγκαία μείωση του καπνίσματος προκειμένου να προστατεύσουν την υγιεία τους. Οι προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες διακοπής του καπνίσματος, αλλά και η απροθυμία τους να σταματήσουν το κάπνισμα τη χρονική περίοδο που διεξαγόταν η έρευνα.

Επιλέχθηκαν 100 άτομα που δήλωσαν οτι δεν επιθυμούν να σταματήσουν το συμβατικό τσιγάρο και είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερα απο 10 χρόνια καπνίσματος. Το 98 % απο αυτούς κάπνιζε περισσότερα απο 10 τσιγάρα τη μέρα, ενώ το 52 % κάπνιζε περισσότερα απο 20 τσιγάρα τη μέρα. Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν μεταξύ των 25-59 ετών.

Πριν ξεκινήσει η έρευνα έγιναν μετρήσεις βάρους, παλμών, σπιρομέτρησης και μέτρησης του εκπνεόμενου μονοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους συμμετέχοντες. Έπειτα, τους χορηγήθηκαν δωρεάν συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου και υγρά άτμισης για 3 μήνες, προκειμένου να αντικαταστήσουν το κάπνισμα με το άτμισμα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 • 74 απο τους 100 συμμετέχοντες παρακολούθησαν ολόκληρο το πρόγραμμα. 17 αποχώρησαν απο τον πρώτο κιόλας μήνα, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ή επειδή έμειναν ανικανοποίητοι. Μέχρι το τέλος της έρευνας ο αριθμός τους έφτασε τους 26.
 • 8 απο τους συμμετέχοντες έκοψαν τελείως το συμβατικό τσιγάρο κατα τη διάρκεια της 3μηνης έρευνας, ενώ ο 1 σταμάτησε και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
  Απο τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι οποίοι παράλληλα με το ηλεκτρονικό συνέχισαν και το συμβατικό τσιγάρο, το 68%, δηλαδή 45 άτομα, το μείωσαν σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50% , ενώ το 32%, δηλαδή 21 άτομα, το μείωσαν λιγότερο απο το 50%.

Επιπλέον, το 43% των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου δήλωσε οτι δεν είχε επιθυμία για το συμβατικό. Το 38% δήλωσε οτι μειώθηκε η επιθυμία τους για το συμβατικό τσιγάρο και το 27% δήλωσε οτι η επιθυμία του για τσιγάρο παρέμεινε.

ΥΓΙΕΙΑ:

Στο 64% των συμμετέχοντων παρατηρήθηκαν θετικά αποτελέσματα στην υγιεία τους, με μόλις το 15% να κάνει λόγο για μικρές ενοχλήσεις στο στόμα, τα χείλη ή το λαιμό.

Σε διάστημα 3 μηνών:

 • Οι σφιγμοί των συμμετέχοντων μειώθηκαν.
 • Το εκπνεόμενο μονοξείδιο του άνθρακα περιορίστηκε ή και μηδενίστηκε για όσους χρησιμοποίησαν μόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
 • Παρατηρήθηκε βελτίωση στη σπιρομέτρηση.
 • Παρατηρήθηκε σταθεροποίηση ή και βελτίωση της μέγιστης πίεσης κατα την εκπνοή.

Μελλοντικές προθέσεις συμμετέχοντων:

 • Το 8% αποφάσισε να επιστρέψει στο συμβατικό κάπνισμα.
 • Το 9% αποφάσισε να συνεχίσει το άτμισμα.
 • Το 28% αποφάσισε να διακόψει και τα δυο είδη τσιγάρου.
 • Το 45% αποφάσισε να συνεχίσει και τα δυο είδη τσιγάρου.

Η έρευνα είχε άλλα δυο στάδια παρατηρήσεων, 6 και 12 μήνες μετά.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το τελικό συμπέρασμα ανήκει σε εσάς. Για οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα υγρά αναπλήρωσης επικοινωνήστε μαζί μας χωρίς δισταγμό.

Το κατάστημα Ηλεκτρονικό Τσιγάρο IVAPOR παρέχει πάντα έγκυρες απαντήσεις, ποιοτικά ηλεκτρονικά τσιγάρα και πιστοποιημένα υγρά αναπλήρωσης.

Advertisements
This entry was posted in Ηλεκτρονικό Τσιγάρο and tagged . Bookmark the permalink.